BLOG

Categorie 5S

Categorie Certificering

Categorie Digitale HVV

Categorie Kernactiviteiten

Categorie Kwaliteit

Categorie Medewerkers

Categorie Nieuwe investeringen

Categorie Opleidingen

Categorie Projecten

Categorie QRM


Laatste blogs


archief

Online offerte?

Prijzen voor uw plaatwerkdelen binnen 5 minuten!
Met onze automatische calculatie module.

Wij bellen u terug

Informatie of een offerte?
Wij bellen u terug.

Project: 3D kunstwerk ‘Multiply’

Bij Heurkens & van Veluw zijn we elke dag bezig met zeer diverse en uitdagende projecten. Waar het de ene keer draait om slimme techniek, staat de andere keer de esthetiek centraal. Dat laatste is het geval bij de bouw van een prachtig kunstwerk genaamd ‘Multiply’. We hebben dit kunstwerk gerealiseerd voor de kunstbeurs ArtZuid in Amsterdam, naar ontwerp van Jeroen Henneman.

3D kruis door Heurkens & van Veluw

De techniek achter het kunstwerk

Het kunstwerk wekt een driedimensionale indruk waardoor het van vorm blijft veranderen als je er omheen beweegt. Het bestaat volledig uit staal en heeft een afmeting van 500 x 25 x 550 cm. Het kunstwerk is volledige bestendig tegen weer en wind. We hebben bijvoorbeeld speciale gaten in het kunstwerk gemaakt zodat vocht eruit kan stromen. Op die manier wordt het kunstwerk niet aangetast door verschillende weersomstandigheden.

Ervaring met kunstwerken van staal

Dit is niet het eerste kunstwerk dat Heurkens & van Veluw heeft gemaakt voor Jeroen Henneman. Wij hebben ook door hem ontwerpen kunstwerken als ‘De Kus’ en ‘de Schreeuw’ gemaakt. Ook voor andere kunstenaars zijn wij aan de slag gegaan met prachtige esthetische werken van metaal.

Bewonder het metalen kunstwerk zelf

Het prachtige nieuwe kunstwerk van Jeroen Henneman is te bewonderen tot 17 september 2017 voor het Hilton Hotel in Amsterdam, als onderdeel van de kunstbeurs ArtZuid. Deze kunstbeurs is een tweejaarlijkse tentoonstelling van Nederlandse abstracte beeldhouwers. Jeroen Henneman presenteert hier meerdere kunstwerken, waarvan de X is gemaakt door Heurkens & van Veluw.


Project: luchtwassers voor compostering

Als metaalbedrijf doet Heurkens & van Veluw veel uitdagende projecten. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de nieuwe luchtwassers van GTL Europe. Het project is inmiddels met succes afgerond en de vier RVS-316 luchtwassers voor compostering zijn opgeleverd.

Wat is een luchtwasser?

Met een luchtwasser is het mogelijk om de lucht van compost te wassen. De compostering wordt meestal opgeslagen in afgesloten ruimtes, waarin de compost schimmel kweekt. Dit veroorzaakt een hoog ammoniakgehalte in de ruimtes. Een luchtwasser zorgt ervoor dat de lucht weer schoon wordt. 

Hoe werkt een luchtwasser?

De compostruimtes zijn aangesloten op de luchtwassers, waardoor de lucht vanaf de onderzijde met behulp van filterblokken de ruimte in geblazen wordt. Aan de andere kant wordt er water vanaf de bovenzijde de ruimte in geneveld. Dit zorgt voor een kruising van stromen, waardoor het ammoniakgehalte uit de lucht wordt gehaald en opgenomen in het water.

Stevige materialen en efficiënte indeling

De luchtwassers zijn gemaakt van RVS-316. Eén van de vier luchtwassers is een tweetrapsuitvoering en de andere drie bestaan uit één etage. Beide uitvoeringen hebben een diameter van 3,5 meter en een hoogte van 7,8 meter. Met speciaal transport worden de luchtwassers naar de klant vervoerd.

            

Uw specialist in metaalbewerking

Dit project een mooi voorbeeld van wat wij u kunnen bieden op het gebied van metaalbewerking. Wilt u meer weten over onze specialismen en nieuwe projecten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en volg ons blog voor de laatste ontwikkelingen.


Heurkens & van Veluw innoveert met een ontbraammachine

Heurkens & van Veluw investeert regelmatig in nieuwe technieken om blijvend aan te marktvraag te voldoen. Omdat we het belangrijk vinden om te innoveren, hebben we geïnvesteerd in een ontbraammachine. Met nieuwe investeringen zoals deze realiseren we hogere kwaliteit en meer efficiëntie.

Wat is een ontbraammachine?

Vanaf half mei nemen we onze nieuwe ontbraammachine, de ERNST Atlas, in gebruik. Met deze machine kunnen we laser gesneden plaatdelen bewerken: voorslijpen, kanten breken en ontbramen. Met een werkbreedte van maar liefst 1500 mm kunnen we voortaan ook bredere platen bewerken.

Hoge kwaliteit, lage kosten

Kwaliteit is voor Heurkens & Van Veluw erg belangrijk. Omdat we hoogwaardig maar ook efficiënt willen produceren, hebben we een geheel automatische ontbraammachine aangeschaft. Deze innovatieve vorm van automatisering zorgt dat we:
• produceren tegen zo laag mogelijke kosten;
• kwaliteit en nauwkeurigheid nog verder verbeteren;
• tijd besparen;
• nog flexibeler zijn. 

Vraag het onze specialist

Wilt u meer informatie over de uitgebreide bewerkingsmogelijkheden van deze machine of andere diensten van ons metaalbedrijf? Lees ons blog of neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer!