Laser snijden tot 6 meter

Voor het snijden van platen in standaardafmetingen hebben we een volledig geautomatiseerde installatie. Zij bestaat uit een Bystronic Speed van 6 kw en een Bystronic Star van 4 kw. Ze hebben ieder een automatische beladings- en ontladingsunit en automatische wisseltafels. Het magazijn bestaat uit drie torens met ieder 24 cassettes voor nieuw plaatmateriaal en voor het terugleggen van gesneden producten. De gehele installatie werkt vol automatisch.

De Speed laser is speciaal ontworpen voor dunne plaat om deze met extreem hoge snelheden te kunnen snijden. Bij deze dunne plaat is het mogelijk om vliegend in te steken en kunnen er meer dan 600 gaatjes per minuut worden gesneden.

De By-cell is de automatische equipement voor het beladen en afnemen van de snijtafels. Het afnemen gebeurt door Ďvingersí onder de plaat te schuiven.
Wanneer een teruglegcassette onder de vingers komt, worden deze weer uit elkaar bewogen zodat de gesneden producten in de cassette terechtkomen. Om te voorkomen dat er krassen op het plaatwerk komen, zijn de vingers voorzien van RVS kogellagertjes.

Voor het snijden van platen met grotere afmetingen tot 8000x2000mm hebben we de beschikking over een Bystronic lasersnijmachine 3,5 kw.