Zetten

Zetwerk

Voor het zetwerk hebben we in de zetterij zeven kantbanken met variŽrende werkbreedtes. Te beginnen met 2m en 50 ton perskracht, 3m breedte en 120 tot 225 ton perskracht en 3,6m met 175 ton. Daarnaast hebben we een Darley met een werkbreedte van 6,1m en 400 ton perskracht.

Alle zetwerk banken zijn voorzien van CNC-gestuurde achteraanslagen, hoekinstellingen en bombering. Voor kleinere producten hebben we hef- en schaartafels, voor grotere en zwaardere delen gebruiken we kantelbare vacuŁmheffers met bovenloopkranen.

De grotere banken voor het zetwerk zijn uitgerust met buighulpen aan voor- en achterzijde, oplegarmen en instelbare vooraanslagen zodat we ook moeilijk te zetten producten kunnen verwerken.

De zetwerk machines zijn gekoppeld aan het automatiseringssysteem dat van de programmaís automatisch een back-up maakt. De programmaís zijn onderling uitwisselbaar.

De verschillende soorten toegepaste bewerkingen van zetwerk zijn veelzettingen, rondzettingen, verlopen van rond op rond of rond op rechthoekig.

Mede door de 3D teken- en ontwerpprogrammaís (SolidWorks) en de mogelijkheid van graveren van zetlijnen door de lasersnijmachines zijn de uitvoeringen sterk vereenvoudigd.