3 Lasrobots

ROBOTLASSEN

De lasrobots van ďValk WeldingĒ zijn uitgerust voor zowel Mig- als Tig-lassen. Het geautomatiseerd proces zorgt voor uiterste precisie in een korte tijd. Het offline programmeren zorgt voor een papierloos proces.

3 LASROBOTS

  • Robot 1: De eerste robot is op een rail gepositioneerd die in samenwerking met de opspantafels voor een zeer groot effectief bereik zorgt. De robotarm heeft een werkbereik van 5000mm. De opspantafels zijn voorzien van manipulators, die het draaien van het product tijdens het lassen mogelijk maken.

  • Robot 2: De tweede lasrobot heeft een vaste opstelling met een geÔntegreerde lasbron. Ook hier zijn de dubbele opspantafels voorzien van manipulatoren. De afmetingen van de tafels zijn 3000x1000mm.

  • Robot 3: De derde lasrobot is een TA 1800.
    Met een werkbereik van 1.8 meter en een snelheid van 3 m/s is deze robot uiterst geschikt voor gedetailleerde opdrachten.

De geÔntegreerde lasbron maakt het mogelijk om te lassen met: lift arc, SP mag, Mig-lassen met Tig-uitstraling door instelbare boogkarakteristieken en lassen met Tip Tig. Geautomatiseerd lassen van langsnaden gebeurt met Gulko-aandrijving voor met name Tig- lassen. Voor zowel in- als uitwendige rondnaden gebruiken we diverse manipulatoren met vaste opstellingen. De TIG-lasprocessen worden uitgevoerd met speciale waterstof gassen voor een diepere inbranding; toevoegen gebeurt met Tip Tig.

OFFLINE PROGRAMMEREN

Het programmeren van de lasrobot gaat off-line en kost dus geen productietijd. Het voordeel hiervan is dat er makkelijk en snel programmaís gemaakt en gewijzigd kunnen worden.De robot hoeft hiervoor niet stil te staan, dat gaatallemaal geheel papierloos. De finetuning vindt natuurlijk plaats aan de machine.LASMALLEN

De benodigde lasmallen kunnen door het lasersnijden met de toepassing van pengatverbindingen snel en nauwkeurig worden gemaakt. Om op moeilijk bereikbare plaatsen te kunnen lassen, zijn de lasmallen uitgevoerd met pneumatische klemmen die door het lasprogramma worden in- en uitgestuurd.

BLOG ROBOTLASSEN

Wilt u meer te weten komen over de nauwkeurigheid van robotlassen lees dan het blog geschreven door een van onze medewerkers.https://www.heurkens-veluw.nl/cms/blog/ultieme-flexibiliteit-en-nauwkeurigheid-met-robotlassen-.html?view=plink

VOORBEELDEN