Cycloon Battery

Over het project:

Voor Van Tongeren-Kennemer BV maakten we een unieke machine die zetmeel afscheidt. De machine weegt maar liefst 28.000 kg en staat inmiddels in een fabriek in Oostenrijk. Lees hier hoe we dit uitdagende project met zeer hoge eisen tot een succes hebben gemaakt.

Een machine maken is altijd een uitdaging. Bij Heurkens & van Veluw bekijken we altijd goed wat de klant precies wil bereiken. In dit geval was het belangrijk dat zetmeel op een handige manier uit de lucht werd gehaald door de machine. We hebben hiervoor een systeem bedacht met verschillende cyclonen; trechtervormige buizen waarin een soort ronddraaiende ‘wervelwind’ wordt gecreëerd.

Hoe werkt de machine?

Zetmeel zit als stof in de lucht. Die lucht blazen we met hoge snelheid in de cyclonen, waardoor deze met een ronddraaiende beweging naar beneden gaat. Het zetmeel wordt zo naar buiten gedrukt en loopt via de wand naar beneden, waar het wordt opgevangen. De overige lucht wordt naar de volgende cyclonen geblazen. Hier gebeurt nog een keer hetzelfde, zodat alle zetmeel uit de lucht wordt gehaald. Het resultaat? Aan de ene kant stroomt schone lucht naar buiten en aan de andere zijde valt het zetmeel er onderuit.

Opgebouwd uit modules

Omdat het zetmeel met hoge snelheid door de cyclonen geblazen wordt, moesten we de cyclonen van binnen helemaal slijpen om ze perfect glad te krijgen. We hebben de machine als losse onderdelen geproduceerd en de losse modules daarna in elkaar gezet. Zo wisten we zeker dat alles perfect in elkaar past en kunnen we de kwaliteit garanderen. De machine is in losse modules vervoerd en in de fabriek in Oostenrijk opnieuw opgebouwd. De zware machine heeft de enorme afmeting van 15 x 6,5 x 11,5 meter.

Open voor nieuwe uitdagingen

Heurkens & van Veluw is gespecialiseerd in unieke projecten. Met een enthousiast team werken we aan zeer diverse projecten. Groot én klein. Bij welke uitdaging kunnen wij u ondersteunen?

neem contact met ons op ▸

Bekijk onze laatste projecten

project-reinigingsmachine-motorblokken-heurkens-en-van-veluw-thumbnail.png

Reinigingsmachine motorblokken

De reinigingsmachine bestaat uit drie onderdelen: een RVS-behuizing, stalen frame en een RVS-bodem.

bekijk project ▸
project-de-trog-heurkens-en-van-veluw-thumbnail.png

De Trog

De door ons gemaakte trog is uitgevoerd in 5mm RVS-304 en heeft een totale afmeting van 7 bij 1,5 meter.

bekijk project ▸
project-kunstwerk-de-schreeuw-heurkens-en-van-veluw-thumbnail.png

Kunstwerk de Schreeuw

Monument ter nagedachtenis van Theo van Gogh. Uit RVS plaatwerk samengesteld profiel, afwerking keramisch stralen.

bekijk project ▸
project-frames-heurkens-en-van-veluw-thumbnail.png

Frames

In opdracht van Micothon BV, Bedoeld voor de Spintmaster spuitmachine. Spuitmachine wordt gebruikt in de groente en fruitteelt.

bekijk project ▸

Online offerte

Heeft u een bepaalde wens, maar weet u niet zeker hoe dit aangepakt kan worden? Wij denken met u mee en geven advies voor uw project.

vrijblijvende offerte aanvragen ▸
Scroll naar boven