Afbramen van uw producten

Als verdere bewerking op uw metaal kunnen wij uw producten handmatig afbramen en machinaal kanten breken. Beide bewerkingen zorgen ervoor dat het metaal na het snijden ontdaan is van vervuiling en braam. Toch zijn er een aantal verschillen tussen de twee slijptechnieken.

Wat is rvs afbramen precies?

Bij afbramen worden de eventuele spatten en bramen van het lasersnijden aan de onderzijde van de plaat verwijdert. Bij een optimaal snijproces is er geen braamvorming. Bij Heurkens & van Veluw gebeurt dit afbramen handmatig. Het resultaat is een mooi afgewerkte rechte plaat met een hoeken van 90° graden aan alle zijdes. Alle vervuilingen en oneffenheden zijn helemaal verdwenen.

Wat is kanten breken dan?

Kanten breken is een extra bewerking waarbij de scherpe rand van de plaat machinaal wordt gebroken. Deze handeling wordt verzorgt door onze borstelmachines. Door de plaat te laten bewerken door deze borstelmachine verdwijnen naast de vervuiling en braam ook de scherpe randen. Na de bewerking voelt deze “handvriendelijk” aan. Het kanten breken kan zowel enkelzijdig als dubbelzijdig worden uitgevoerd.

"na de bewerking voelt deze “handvriendelijk” aan"

De voordelen van afbramen en kanten breken

Door het lasersnijden kunnen aan de onderzijde van de plaat spatten of bramen ontstaan. Het afbramen is het verwijderen van deze spatten en bramen. Om u van een goed verzorgd product te voorzien zullen wij deze handeling altijd uitvoeren. De randen van de plaat zijn na het afbramen 90° graden. Daardoor kunnen deze scherp aanvoelen. Wilt u deze randen gebroken hebben? Dan kunnen wij deze machinaal kanten breken.

Afbramen en kanten breken bij Heurkens & van Veluw

Al het plaatwerk wordt bij HVV afgebraamd. Echter naast het afbramen bieden wij ook de mogelijkheden om het plaatwerk enkel- of dubbelzijdig machinaal te kanten breken. Wij beschikken over drie machines. Twee machines geschikt voor rvs en aluminium plaatwerk en een machine voor staal plaatwerk. Deze drietal machines onder één dak is zeer uniek! Na het kanten breken bevat het plaatwerk geen scherpe randen meer en zijn alle spatten en bramen verwijdert.

Online offerte

Heeft u een bepaalde wens, maar weet u niet zeker hoe dit aangepakt kan worden? Wij denken met u mee en geven advies voor uw project.

vrijblijvende offerte aanvragen ▸
  • impressie-afbramen-kantbreken-technieken-heurkes-en-van-veluw-1.jpg
  • impressie-afbramen-kantbreken-technieken-heurkes-en-van-veluw-4.jpg
  • impressie-afbramen-kantbreken-technieken-heurkes-en-van-veluw-2.jpg
  • impressie-afbramen-kantbreken-technieken-heurkes-en-van-veluw-3.jpg

Meer informatie over afbramen en kanten breken?

Wilt u naast het afbramen ook de kanten breken van u product? Dan halen wij de scherpe randen voor u weg. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

ja, ik heb interesse ▸
Scroll naar boven