Cilindermantelwasmachine Bosch Rexroth

Over het project:

De cilindermantels van 3 tot 25 meter met een diameter van 180 tot 1000 mm worden horizontaal opgesteld met een hellingshoek. Een houder met twee sproeikoppen met roterende nozzles kan worden ingesteld op de gewenste diameter.

Een frequentie geregelde invoer zorgt er voor dat de sproeieropstelling automatisch in en uit gevoerd wordt. Een pompsysteem pompt de vloeistof vanuit een voorraadtank naar de sproeikop. De vloeistof loopt door de hellingshoek van de cilinder over een grof filter retour in de tank van het pompsysteem.

De positie van de sproeiers zijn verstelbaar om specifieke oppervlakken te kunnen reinigen. De stand van de sproeiers bepalen ook de rotatiesnelheid van de sproeikop, er zijn nozzles gemonteerd aan de buis die met behulp van verstelbare rollers in het midden van de cilinder worden gepositioneerd.

Door een frequentiegeregelde roloverbrenging kan de sproeier opstelling heen en weer door de buis bewogen worden.

Tussen de twee pompen is een zakkenfilter opgenomen met een doorlaat van 10μm. Pomp capaciteit ca 100/ liter per minuut en een werkdruk van ca 10 bar. De breaktank heeft een inhoud van ca 420 liter bij automatische vulling.

Voor het verwarmen van het water zijn 5 elektrische verwarmingselementen met elk een vermogen van 9000 Watt. De temperatuur is instelbaar tot ca 50˚C.

Open voor nieuwe uitdagingen

Heurkens & van Veluw is gespecialiseerd in unieke projecten. Met een enthousiast team werken we aan zeer diverse projecten. Groot én klein. Bij welke uitdaging kunnen wij u ondersteunen?

neem contact met ons op ▸

Bekijk onze laatste projecten

project-reinigingsmachine-motorblokken-heurkens-en-van-veluw-thumbnail.png

Reinigingsmachine motorblokken

De reinigingsmachine bestaat uit drie onderdelen: een RVS-behuizing, stalen frame en een RVS-bodem.

bekijk project ▸
project-de-trog-heurkens-en-van-veluw-thumbnail.png

De Trog

De door ons gemaakte trog is uitgevoerd in 5mm RVS-304 en heeft een totale afmeting van 7 bij 1,5 meter.

bekijk project ▸
project-kunstwerk-de-schreeuw-heurkens-en-van-veluw-thumbnail.png

Kunstwerk de Schreeuw

Monument ter nagedachtenis van Theo van Gogh. Uit RVS plaatwerk samengesteld profiel, afwerking keramisch stralen.

bekijk project ▸
project-frames-heurkens-en-van-veluw-thumbnail.png

Frames

In opdracht van Micothon BV, Bedoeld voor de Spintmaster spuitmachine. Spuitmachine wordt gebruikt in de groente en fruitteelt.

bekijk project ▸

Online offerte

Heeft u een bepaalde wens, maar weet u niet zeker hoe dit aangepakt kan worden? Wij denken met u mee en geven advies voor uw project.

vrijblijvende offerte aanvragen ▸
Scroll naar boven