Keramisch stralen van uw producten

Om uw metalen producten te finishen kunnen wij het oppervlak keramisch stralen. Met metaal stralen verwijderen we de oxidehuid en eventuele blauwe lasverkleuring. Wanneer de producten dan keramisch gestraald zijn, heeft u een schitterend eindresultaat.

Wat is keramisch stralen?

Het keramisch stralen is het finishen van RVS of aluminium (las)producten. Het stralen gebeurt met keramische korrels, die de oxidehuid en eventuele lasverkleuringen verwijderen. Metaal stralen wordt met name voorgeschreven in de voedingsindustrie om vuilaanhechting op het rvs of aluminium product te minimaliseren. Zo krijgt u een kwalitatief top product!

De voordelen van keramisch stralen

Benieuwd naar de voordelen van keramisch stralen? Waarom is keramisch stralen soms een betere optie dan andere oppervlakte behandelingen? Wij hebben de voordelen van metaal stralen voor u op een rijtje gezet:

  • Het oppervlak wordt door het keramisch stralen 4 maal gladder dan met glasparels;
  • Het oppervlak krijgt een matte look;
  • Over het algemeen is het product na het stralen van aanzienlijk betere kwaliteit;
  • Niet alleen het aanzicht en de touch zijn verbeterd, ook de vuilaanhechting is geminimaliseerd.

Finishen van RVS en aluminium: zo werkt het

Zusterbedrijf HVN beschikt over een straalcabine van 90 m². Hier kunnen zij razendsnel RVS stralen en aluminium stralen. De cabine is namelijk zodanig ingericht dat twee medewerkers tegelijkertijd aan de slag kunnen. In de ruimte zijn schraperbanen aangebracht langs de rvs vloer die het straalmiddel en het residu van de gestraalde producten afvoeren. Alle producten worden voor aflevering ontdaan van het straalmiddel en vervolgens vakkundig verpakt. Meer weten?

neem contact op met HVN ▸

Online offerte

Heeft u een bepaalde wens, maar weet u niet zeker hoe dit aangepakt kan worden? Wij denken met u mee en geven advies voor uw project.

vrijblijvende offerte aanvragen ▸
Scroll naar boven