MIG MAG lassen

MIG MAG lassen wordt vaak in één adem genoemd. Het zijn twee soorten lastechnieken, maar met een klein verschil: het gasmengsel wat er gebruikt wordt. MIG is de afkorting voor Metal Inert Gas, MAG staat voor Metal Active Gas. We zetten deze technieken in voor het lassen van staal (MAG lassen) en het lassen van RVS en aluminium (MIG lassen).

Lassen MIG MAG: wat is het?

MIG/MAG lassen behoren tot de categorie elektrisch booglassen. Het zijn zeer populaire technieken in de laswereld, waarmee we snel en op een geautomatiseerde manier kunnen lassen. Het verschil tussen MIG en MAG lassen zit hem in het type beschermgas wat gebruikt wordt. Zo is dit bij MAG-lassen een combinatie van argon, kooldioxide en zuurstof. Bij MIG-lassen is dat in de meestal alleen argon. Bij MIG MAG lassen is er sprake van een constante spanning tussen de lasdraad en het werkstuk. De lasdraad is hierbij zowel de elektrode als het toevoegmateriaal. Gedurende het lassen wordt het smeltbad beschermd door het beschermgas.

Toepassingen MAG en MIG lassen

Ook de specifieke toepassingen van MIG en MAG lassen zijn net even wat anders. Zo zetten we MAG-lassen in voor staal en MIG-lassen voor RVS en aluminium. Met MIG MAG lassen is het mogelijk om snel te lassen, met een hoge kwaliteit. 

En in de praktijk zorgt dit voor mooie toepassingen! Zo hebben we dit toegepast voor Van Tongeren-Kennemer BV, voor een unieke machine die zetmeel afscheidt: de Cycloon Battery. We hebben de machine als losse onderdelen geproduceerd en de modules daarna in elkaar gezet. Een ander toepassing is de creatie van een reinigingsmachine voor motorblokken. Deze machine bestaat uit een RVS-behuizing, stalen frame en een RVS-bodem.

Met MIG-lassen is het ook mogelijk om pulserend te lassen. Bij pulserend MIG lassen is er een constante basisstroom met daarover een pulsstroom. Bij deze techniek komt er minder warmte vrij en is het eenvoudiger om dun materiaal te lassen. We zetten pulserend MIG-lassen voornamelijk in voor het lassen van aluminium.

Online offerte

Heeft u een bepaalde wens, maar weet u niet zeker hoe dit aangepakt kan worden? Wij denken met u mee en geven advies voor uw project.

vrijblijvende offerte aanvragen ▸
  • impressie-lassen-technieken-heurkes-en-van-veluw-1.jpg
  • impressie-lassen-technieken-heurkes-en-van-veluw-4.jpg
  • impressie-lassen-technieken-heurkes-en-van-veluw-3.jpg
  • impressie-lassen-technieken-heurkes-en-van-veluw-2.jpg

Onze ervaring met MIG MAG lassen

Bij Heurkens & Veluw zijn we gespecialiseerd in plaat-, buis- en kokerconstructies. We hebben gecertificeerde lassers in dienst, die zich gespecialiseerd hebben op het gebied van MIG en MAG-lassen. Onze lassers worden jaarlijks door een onafhankelijk bureau beoordeeld. Zo garanderen we u kennis en kwaliteit voor uw lasprojecten.

Meer informatie over MIG en MAG lassen?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van MIG MAG lassen? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder met deskundig advies voor uw lasprojecten.

ja, ik heb interesse ▸
Scroll naar boven