TIG lassen

Tungsten Inergt Gas, ofwel TIG is een veelgebruikte lastechniek. TIG-lassen zetten we vooral in wanneer een lasverbinding nauwkeurig én stevig moet zijn. We lassen materiaal zoals staal, RVS en aluminium met deze techniek. We hebben gecertificeerde TIG-lassers in huis die u bij alle soorten lasprojecten kunnen ondersteunen.

Wat is TIG-lassen?

We beginnen bij het begin: wat is TIG-lassen nu precies? TIG dankt zijn naam aan de Engelse term voor wolfraam (trungsten) en het gebruik van een inert (niet-actief) gas. TIG-lassen behoort tot de categorie elektrisch booglassen. Bij deze lastechniek ontstaat er warmte door een elektrische plasma-boog te trekken tussen de wolfraamelektrode en het werkstuk. Hierdoor ontstaat er een smeltbad. Tegelijkertijd voeg je met een andere hand een lasstaaf toe aan het smeltbad, als toevoegmateriaal. Bij TIG-lassen heb je dus altijd twee handen nodig voor het lasproces. Het is een intensieve en zeer nauwkeurige lastechniek, die zeer geschikt is om een hoge laskwaliteit te bereiken. Voor TIG-lassen maken we gebruik van een speciale TIG-lasmachine.

Lassen TIG: materialen & toepassingen

We gebruiken TIG-lassen voor staal, RVS en aluminium. Deze lastechniek is toepasbaar voor diverse industrieën en branches. Bij TIG-lassen ontstaan er geen randen waar bacteriën of vuil zich aan kunnen hechten. Dit is belangrijk in omgevingen waar hygiëne essentieel is, denk bijvoorbeeld aan een melkrobot in de voedingsmiddelindustrie. TIG is ontzettend veelzijdig: zo zien we toepassingen in de verpakkingsbranche, maar zetten we het voor constructies in de automotive industrie in. Bij TIG-lassen ontstaan er weinig spatten en lasrook, zo blijft een werkstuk ten allen tijden netjes. Ten slotte is TIG-lassen uitermate geschikt voor het lassen van dunnere platen, door de lage lassnelheid is het mogelijk om erg nauwkeurig te werken.

Onze ervaring met TIG-lassen

Bij Heurkens & Veluw zijn we gespecialiseerd in plaat-, buis- en kokerconstructies. We hebben gecertificeerde lassers in dienst, die zich gespecialiseerd hebben op het gebied van TIG-lassen. Onze lassers worden jaarlijks door een onafhankelijk bureau beoordeeld. Zo garanderen we u kennis en kwaliteit voor uw lasprojecten.

Online offerte

Heeft u een bepaalde wens, maar weet u niet zeker hoe dit aangepakt kan worden? Wij denken met u mee en geven advies voor uw project.

vrijblijvende offerte aanvragen ▸
  • impressie-lassen-technieken-heurkes-en-van-veluw-1.jpg
  • impressie-lassen-technieken-heurkes-en-van-veluw-4.jpg
  • impressie-lassen-technieken-heurkes-en-van-veluw-3.jpg
  • impressie-lassen-technieken-heurkes-en-van-veluw-2.jpg

Meer informatie over TIG-lassen?

Bent u geïnteresseerd in het TIG-lassen van staal, RVS of aluminium? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. Onze TIG-lassers staan voor u klaar met advies.

ja, ik heb interesse ▸
Scroll naar boven