« Terug

De juiste (plaat)uitslag

25 feb

Bijna alle bedrijven in de metaalbewerking maken gebruik van een 3D tekenpakket om machines te ontwikkelen. Heurkens & van Veluw is een toeleverancier, klanten leveren tekeningen aan die door Heurkens & van Veluw worden bewerkt voor productie. De verwachting van onze klanten is dat wij kwalitatief goede producten leveren die voldoen aan de gevraagde maatvoering. Om een goed eindproduct te krijgen moet de basis goed zijn en dat is de uitslag van een product. Een vraag die vaak gesteld wordt is:

Wat is de juiste plaatuitslag en hoe kom ik daar aan?

Om tot een juiste plaatuitslag te komen moeten een aantal punten bekend zijn:

  • Van welk materiaal wordt een product gemaakt?
  • Wat is de dikte van het materiaal?
  • Met welke machines wordt een product gemaakt?

Onze richtlijn

Heurkens & van Veluw heeft een richtlijn opgezet om snel en eenvoudig een juiste plaatuitslag te maken. Dit begint bij het tekenen: de inwendige radius bij een zetting is gelijk aan de materiaaldikte. De materiaalsoort, materiaaldikte en het gereedschap bepalen of uitslagen gecorrigeerd worden. Wij tekenen met Solidworks. Met dit programma is het eenvoudig om een step-file te bewerken en te corrigeren tot een juiste plaatuitslag.

K-factor

In alle 3D tekenpakketten is er de mogelijkheid om uitslagen te corrigeren. Dit kan middels verschillende methodes. Heurkens & van Veluw heeft ervoor gekozen om uitslagen te corrigeren met een K-factor. Het resultaat van onderzoeken over het gedrag van materialen, machines en gereedschappen is een correctiefactor. Deze correctiefactor is vertaald naar een K-factor die in de 3D tekenprogramma’s gebruikt kan worden.

Voor meer informatie over de K-factor kan er contact opgenomen worden.

« Terug

Scroll naar boven