« Terug

Personeel als grootste kapitaal

11 apr

Bij Heurkens & Van Veluw zien wij personeel als hét grootste kapitaal van onze onderneming. Negentig medewerkers werken elke dag hard in onze werkplaats om de orders op tijd af te krijgen. Een van hen is de negentienjarige ambitieuze en altijd enthousiaste Osman Celik. Hij werkt sinds mei 2016 bij ons via het traject van Sectorplan Noordoost-Brabant.

Erkend leerbedrijf

Heurkens & Van Veluw staat te boek als erkend leerbedrijf en daar zijn we trots op. We verzorgen onze eigen opleidingen en geloven in de kracht van personeel. Financieel directeur Paul Retera: “We willen verantwoordelijkheden neerleggen bij ons personeel. We nemen onze medewerkers mee in ontwikkelingen, omdat ze zich onderdeel moeten voelen van ons bedrijf.” Douwe Schotanus, gepassioneerd leidinggevende, voegt daar aan toe: “Luisteren naar de mensen en er vooral iets mee doen. Dat is belangrijk. Elke ochtend houden we ‘whiteboard-meeting’ met de jongens.”

Leren op de werkplaats

In het begin was Osman de ene week aan het werk en de andere week zat hij op school. Sinds hij fulltime aan de slag is heeft hij veel geleerd. Orderpicken, maar ook belangrijke eigenschappen zoals voor jezelf opkomen, duidelijk communiceren en durven te vragen. Hij wordt begeleid door een buddy van Heurkens & Van Veluw. Leidinggevende Douwe Schotanus: “Osman is een waardevolle aanvulling binnen mijn team. Hij is gemotiveerd en goed aan te sturen.” Na het traject wil Osman graag blijven werken bij Heurkens & Van Veluw en zijn dromen najagen als lasser.

Maatschappelijk project

Osman is het tweede personeelslid dat via maatschappelijk verantwoord ondernemen een kans krijgt bij Heurkens & Van Veluw. Dit opleidingsprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies vanuit het Sectorplan Noordoost-Brabant. Door de vraag naar en het aanbod van goed geschoold personeel bij elkaar te brengen, draagt het Sectorplan bij aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Kijk voor meer informatie op www.sectorplan-nob.nl.

Maak kennis met Heurkens & Van Veluw

Meer weten over ons bedrijf en de mogelijkheden? Lees dan meer over onze status als erkend leerbedrijf, onze metaalbewerking technieken of neem contact op voor meer informatie. We vertellen u graag meer. Of bekijk ons blog voor het laatste nieuws.

« Terug

Scroll naar boven