« Terug

Robotlassen bij Heurkens & van Veluw

11 mei

De techniek van het robotlassen is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Hierdoor is het tegenwoordig erg rendabel om enkelstuks op de robot te lassen. Heurkens & van Veluw heeft drie lasrobots die we gebruiken om enkelstuks, kleine series en grootte series op te lassen.

Hoe werkt robotlassen?

Wanneer er een order binnenkomt bepalen we of we de producten op de robot gaan lassen. Kiezen we voor robotlassen, dan volgen we de volgende 5 stappen:

  1. We vragen bij onze klant de 3D file op om het product offline te programmeren. Wanneer er geen 3D file is kan Heurkens & van Veluw een 3D tekening maken.
  2. De robotprogrammeur beoordeelt het product. Hij kijkt naar de gevraagde maatvoering, de lasnorm en de mogelijkheden voor een re-design. We proberen altijd het product zo efficiënt mogelijk te ontwerpen. Mogelijke verbeterpunten bespreken we met de klant.
  3. We bekijken of we voor dit product uit de voeten kunnen met standaard gereedschap. Is dit niet het geval? Dan maken we een lasmal.
  4. Het product wordt offline geprogrammeerd en online gesimuleerd.
  5. We maken proeflassen en gaan daarna aan de slag.

Een voorbeeld van robotlassen

Op de robot bij Heurkens & van Veluw lassen we diverse typen RVS dozen, in verschillende afmetingen. We zetten de samenstelling in elkaar en hechten handmatig. Daarna lassen we de doos volledig af op de lasrobot (zie afbeelding). Deze producten worden dus volledig zonder mal gelast. Het voordeel hiervan is dat we snel kunnen wisselen tussen de verschillende typen dozen. Bovendien is het daardoor ook interessant om enkelstuks op de robot te lassen.

« Terug

Scroll naar boven