Van horeca naar metaalbedrijf

HVV_Maarten_Blog_Foto1.jpg02 mrt

In dit nieuwsbericht leest u over onze kracht Maarten Hol. Maarten is floormanager bij restaurant De Nieuwe Wereld, maar nu tijdelijk afbramer / montagemedewerker bij Heurkens & van Veluw. Ondanks dat er tussen deze twee functies een heel groot verschil zit, zijn wij maar al te blij met Maarten zijn hulp! Lees snel verder en ontdek hoe Maarten zijn tijd bij ons ervaart.

“Ik werk in de horeca en daar kunnen we op dit moment niet aan de slag door corona, dus is er door mijn werkgever gezocht naar bedrijven die in deze tijd wel een extra handje konden gebruiken. We zijn zo via een tip van NIVO Uitzendburo bij Heurkens & van Veluw terecht gekomen. We begonnen met z’n vieren aan een tijdelijke montageklus. Die klus was snel geklaard. Twee van ons (waaronder ik) zijn blijven hangen en inmiddels al een paar maanden hier aan het werk.

“Ondanks dat ik geen technische achtergrond heb, kan ik hen prima ondersteunen.”

Het was in het begin wel echt wennen, vanuit de horeca naar een metaalbedrijf, twee totaal verschillende branches. Daarnaast de vaste werktijden en het vroege opstaan, maar ook dat went. Qua werk ervaar ik in de horeca meer werkdruk, al kan het hier soms ook wel wat hectisch zijn. Het werk bevalt me prima. Ik ben begonnen met makkelijke klusjes met duidelijke uitleg en van daaruit steeds meer gaan doen. Wel tot een bepaalde hoogte natuurlijk, want ik heb geen technische achtergrond. Gelukkig ben ik gewend met mensen om te gaan. Ik stap daarom ook makkelijk op iemand af om te vragen hoe iets moet. Want ik doe het wel graag in één keer goed. 

HVV_Maarten_Blog_Foto2.jpg

HVV_Maarten_Blog_Foto3.jpg

De sfeer bij Heurkens vind ik heel gezellig en gemoedelijk. Ondanks dat er meerdere afdelingen zijn en meerdere talen worden gesproken, is het wel echt één team. Als ik met de collega’s hier praat, hoor ik iedereen ook over de hele goede sfeer. Veel mensen werken hier al lang. Zelf werk ik ook al 15 jaar voor hetzelfde bedrijf en dat is vaak wel een goed teken. Zeker in de techniek, waar een groot tekort is, doe je in mijn ogen als bedrijf wel iets heel goed als je mensen zo lang aan je kunt binden. Naast de goede sfeer draagt duidelijkheid hier ook wel aan bij, denk ik. Iedereen weet wat hij moet doen en wat er van ze verwacht wordt. Je weet bij wie je terecht kunt met vragen, de lijnen zijn kort. Ook de collega’s van kantoor, zoals de werkvoorbereiders, zie ik regelmatig op de vloer om te overleggen en te volgen hoe het gaat. In de wekelijkse overleggen krijgt ook iedereen de ruimte om dingen te vragen of te bespreken. 

Natuurlijk kijk ik uit naar het moment dat de horeca weer open gaat en ik daar weer met veel plezier aan de slag kan gaan, maar ik heb hier zeker een fijne tijd. Ondanks dat ik geen technische achtergrond heb, kan ik hen prima ondersteunen. Ik kan Heurkens aanraden als werkgever, ook bij mensen met een hele andere achtergrond, die iets anders willen gaan doen. Met de juiste inzet en interesse zullen de collega’s bij Heurkens & van Veluw je graag alles leren.”

« Terug

Scroll naar boven