De Dyna-Cell beschikt over ideale programmeersoftware

Foto 4.png22 jun

Lagere productiekosten, constante kwaliteit, eenvoudige programmering: de Dyna-Cell heeft veel potentie op het gebied van plaatbewerking. Niet voor niets hebben wij deze elektrische kantbank met robotarm aangeschaft. Een mooie investering, waar we jarenlang mee vooruit kunnen.

Een logische stap

“De aanschaf van de Dyna-Cell is een logische stap. Innovatie is heel belangrijk voor ons bedrijf en onze klanten. Gerobotiseerde machines zoals deze stellen ons in staat te voldoen aan de toekomstige klantvraag. Ook blijven onze medewerkers zichzelf ontwikkelen door gebruik te maken van deze moderne software en technieken”, aldus bedrijfsleider Xander Smit.

Xander houdt zich bezig met productieoptimalisatie, ondersteunt de teams en signaleert veranderingen binnen de markt. “Klanten hebben steeds meer behoefte aan een kortere doorlooptijd, kostenreductie en high mix, low volume productie. Dankzij de Dyna-Cell kunnen we productieprocessen voor middelgrote en kleine series robotiseren, waardoor de kosten hiervoor lager worden”, zegt hij.

Blog1foto2_HVV

Ieder product is reproduceerbaar

“LVD, leverancier van de Dyna-Cell, heeft software ontwikkeld waarmee je met minimale inspanning kunt programmeren. Na de import van een 3D-ontwerp maakt de Dyna-Cell binnen 10 minuten zelf een kant- en robotprogramma aan. Daarbij beschikt de machine over een geavanceerd hoekmeetsysteem. Dit systeem corrigeert de buiging constant, waardoor de hoek altijd gelijk is. Zo is ieder product reproduceerbaar.”

“Robotisering is de toekomst.”

Wat betreft Xander blijft het niet bij de Dyna-Cell. “Robotisering is de toekomst. Als we willen blijven concurreren met lagelonenlanden is het belangrijk dat we de productiekosten reduceren. Een robot is het hele jaar door 24/7 beschikbaar, ook op feestdagen en in de zomer. Bovendien levert hij constante kwaliteit, waardoor we geen risicokosten hoeven in te calculeren. Daarbij zijn we minder afhankelijk van de arbeidsmarkt. Dat is fijn, want er heerst schaarste op het gebied van technisch personeel”, zegt hij.

Ergonomische voordelen

De machine biedt ook ergonomische voordelen. Kanten vergt lichamelijk inspanning, zeker als dit seriematig gebeurt. Xander: “Als robots repeterende zaken overnemen, krijgen medewerkers een meer gevarieerde werkdag en de kans om zichzelf te blijven ontwikkelen. Ze leren werken met de modernste software, waardoor hun waarde op de arbeidsmarkt steeds groter wordt.”

Meer weten? Neem contact op!

« Terug

Scroll naar boven