« Terug

Wij weten wat er leeft bij onze klanten

Heurkens-en-Van-Veluw-blog--team-3.jpg17 jul

5 jaar geleden gooiden we bij Heurkens & van Veluw het roer om. Vanaf dat moment leggen we de focus van ons bedrijf volledig op de service naar onze klanten. “De tijd staat niet stil. Ook bij een plaatwerkerij als Heurkens & van Veluw niet. De vraag naar snelle productontwikkeling is de afgelopen tijd flink toegenomen en mede daarom besloten we onze werkwijze te herzien”, aldus Jorg Blankers, eindverantwoordelijke bij Heurkens & van Veluw. Deze nieuwe werkwijze werpt haar vruchten af, want wij weten precies wat er leeft bij onze klanten. Door hen nauw bij projecten te betrekken werken we efficiënter, beter en kunnen we compleet voldoen aan hun wensen.


Plaatwerkerij Heurkens & Van Veluw

Al 20 jaar zijn we toeleverancier in RVS plaatbewerking, metaalbewerking, framebouw, 3D lasersnijden, buis en koker producten uit RVS, aluminium en staal. In al die jaren zijn we steeds met de tijd meegegaan, met als resultaat dat we beschikken over de meest moderne apparatuur: de nieuwste en snelste lasersnijmachines, kantbanken en geavanceerde lasrobots. “De kracht van ons bedrijf zit in het feit dat we vrijwel alles in onze eigen plaatwerkerij op maat kunnen vervaardigen. Dankzij ons brede machinepark, hebben we minder uitbesteed adressen en daardoor een snelle doorlooptijd. Hierdoor kunnen kwalitatief hoogwaardig produceren tegen scherpe prijzen.”

“Dankzij onze nieuwe werkwijze hebben we 60 procent minder doorlooptijd. Dit is zeer voordelig voor onze klanten, want dan kunnen zij snel verder met het vervaardigen van hun eindproduct.”

neem contact met ons op ▸


Quick Response Manufacturing-filosofie

Elke dag staan er 130 medewerkers klaar om onze circa 350 klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. De klanten die we bedienen zijn voornamelijk machinebouwers. In onze fabriek vervaardigen wij onderdelen die zij gebruiken voor het maken van hun machines. Om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben wij onze organisatie ingericht volgens de Quick Response Manufacturing-filosofie (QRM).

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid

QRM is een strategie waarmee we de productieprocessen binnen onze plaatwerkerij en de kantoorwerkzaamheden sterk hebben verbeterd en geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen we ondanks de grote variatie aan orders, zeer snel kwaliteit leveren met een hoge leverbetrouwbaarheid. “Dankzij onze nieuwe werkwijze hebben we 60 procent minder doorlooptijd. Dit is zeer voordelig voor onze klanten, want dan kunnen zij snel verder met het vervaardigen van hun eindproduct.”

Betrokken en op de hoogte van elk project

Een belangrijk onderdeel van QRM zijn de Q-Rocs, ofwel kantoorteams. We hebben 3 Q-Rocs waaronder we onze klanten verdelen: Q-Roc Parts (kleurstroom blauw), Q-Roc Projects (kleurstroom geel) en Q-Roc Repeat Parts (kleurstroom oranje). Deze kantoorteams bestaan uit 4 tot 5 medewerkers die onze klanten van A tot Z bedienen: van offerteaanvraag tot aan facturatie en alles wat daartussen zit. Aan de Q-Rocs hebben we productiecellen gekoppeld die zich in de werkplaats bevinden. Deze productiecellen bestaan uit 10 tot 12 cross-functionele medewerkers die verantwoordelijk zijn voor uw opdracht. Door gebruik te maken van Q-Rocs met de daaraan gekoppelde productiecellen, hebben we afscheid genomen van de traditionele inkoop-, verkoop-, en productieafdeling. Al deze zaken vinden plaats binnen 1 Q-Roc, waardoor alle teamleden betrokken en op de hoogte zijn van elk opdracht. Klanten vinden deze manier van werken fijn, omdat ze niet al hun wensen hoeven te herhalen. Bovendien worden er een stuk minder fouten gemaakt. Jorg: “Samen met de klant werken onze teams naar een perfect eindresultaat toe.”

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze manier van werken? Neem dan vooral contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan graag voor u klaar om u van de gewenste informatie te voorzien. Ze luisteren naar uw wensen en denken mee hoe ze u zo goed mogelijk kunnen ontzorgen.

neem contact met ons op ▸

« Terug

Scroll naar boven