« Terug

Dankzij de Q-Rocs en productiecellen lopen projecten beter en efficiënter

Heurkens-en-Van-Veluw-blog2-1.jpg14 aug

De fabriek van Heurkens & van Veluw heeft de afgelopen 5 jaar een metamorfose ondergaan. In plaats van een van-links-naar-rechts-indeling, hebben we de fabriek onderverdeeld in productiecellen. In deze cellen werken teams, bestaande uit cross-functionele werknemers die gezamenlijk aan orders werken. Via een van onze 3 Q-Rocs (kantoorteams) krijgen ze de orders binnen. “Een klant heeft nauw contact met een Q-Roc projectmanager. Hierdoor weet hij precies wat de klant wil en hoeft hij niet steeds zijn wens te herhalen. Dit werkt een stuk fijner en efficiënter voor alle partijen”, aldus Jorg Blankers, eindverantwoordelijke bij Heurkens & van Veluw.

De 3 Q-Rocs

We hebben 3 soorten Q-Rocs: Q-Roc Parts, Q-Roc Projects en Q-Roc Repeat Parts. Deze kantoorteams sturen de productiecellen in onze werkplaats aan.  De Q-Rocs zorgen ervoor dat de hele order wordt verwerkt van A tot Z en de productiecellen zijn verantwoordelijk voor de kwaliteits- en leverperformance aan onze klanten. Zij zorgen voor de bewerkingen zoals: afbramen, tappen, zetten, lassen en de eindcontrole.

Q-Roc Parts

Q-Roc Parts, intern kleurstroom blauw, houdt zich bezig met orders die een korte doorlooptijd hebben en bedient zo’n 150 klanten. In de gekoppelde productiecel die bij dergelijke orders horen, zijn de medewerkers vooral bezig met het lasersnijden van metaal voor bedrijven uit de regio die metaalonderdelen nodig hebben.

“In Q-Roc Repeat Parts hebben we wekelijks contact met dezelfde klanten. We kennen elkaar dus erg goed en kunnen hierdoor inspelen op hun verlangens.”

Q-Roc Projects

Q-Roc Projects, intern kleurstroom geel, houdt zich bezig met projectmatige opdrachten inclusief laswerkzaamheden. Deze hebben vaak een doorlooptijd van 2 tot 10 weken. Tijdens zo’n project maakt dit kantoorteam eerst de projectplanning en tekeningen, die ze vervolgens aan de klant presenteert ter goedkeuring. Daarna kan het team in de productiecel aan de slag met het vervaardigen van de order. De klant komt regelmatig langs om te kijken of alles nog naar zijn wens verloopt. Samen met het team komt hij tot een mooi eindproduct.

RVS tanks voor luchtwassers

“Een interessant voorbeeld is het luchtwassersproject voor GTL Europe. Dit bedrijf houdt zich bezig met compostering. Wij hebben RVS tanks voor 7 luchtwassers gebouwd en tekentechnisch het plaatwerk van deze luchtwassers geoptimaliseerd. De tanks van de luchtwassers hebben een diameter van 3 meter en zijn tot 7 meter lang. Dankzij deze luchtwassers wordt het ammoniakgehalte van het compost uit de lucht gehaald en opgenomen in het water”, aldus Jorg.

Q-Roc Repeat Parts

We hebben ook veel te maken met vaste klanten die wekelijks een bestelling sturen. Q-Roc Repeat Parts, intern kleurstroom oranje, is het aanspreekpunt voor deze klanten. “In Q-Roc Repeat Parts hebben we wekelijks contact met dezelfde klanten. We kennen elkaar dus erg goed en kunnen hierdoor inspelen op hun verlangens”, aldus Frits van den Hogen, voormalig projectmanager van Q-Roc Repeat Parts. “Een van onze vaste klanten is Lely Nederland. Dit bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van oplossingen voor de melkindustrie. Wij produceren voor hen metalen lassamenstellingen die ze gebruiken om melkmachines te maken.”

Metaal lasersnijden, zetwerk of andere vragen

Heeft u een wens op gebied van metaal lasersnijden, zetwerk, framebouw of een andere vorm van metaalbewerking? Of wilt u meer weten over onze Q-Rocs? Neem dan vooral contact met ons op, per telefoon, per email of via het invulformulier van onze website. Wij helpen u graag.

neem contact met ons op ▸

« Terug

Scroll naar boven