« Terug

Afval scheiden bij Heurkens & van Veluw

28 nov

Heurkens & van Veluw heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om op een duurzame manier te ondernemen. Met de drie P’s, People, Planet en Profit, in ons achterhoofd hebben we weer een succesvol duurzaam project afgerond. Lees hieronder meer over het project en het resultaat.

Afvalscheiding in de metaalbewerking

Een van onze belangrijke projecten in het kader van MVO is het terugdringen van restafval door het scheiden van de afvalstromen in de metaalbewerking. Metaal, papier en hout werden al sinds jaar en dag gescheiden. Begin oktober zijn wij een proef gestart met het scheiden van folies en straps. Deze afvalstromen zijn namelijk zeer goed recyclebaar en kunnen wederom als grondstof worden gebruikt in de plasticsindustrie.

Het resultaat

Door dit project van afval scheiden is de hoeveelheid restafval maar liefst met meer dan 30% afgenomen. Dit is vergelijkbaar met 2 volle rolcontainers van 1300 liter per week welke nu niet meer naar de stort of verbrandingsoven hoeven. Pure winst voor het milieu. De proef is zo succesvol verlopen dat we deze manier van afval scheiden permanent hebben ingevoerd.

Meer weten over onze projecten of over onze werkwijze? Kijk dan op ons blog voor het laatste nieuws over ons bedrijf en de ontwikkelingen in de metaalindustrie.

« Terug

Scroll naar boven