« Terug

Ultieme flexibiliteit en nauwkeurigheid met robotlassen

15 feb

Heurkens & van Veluw heeft de beschikking over drie lasrobots. Deze lasrobots van 'Valk Welding' zijn uitgerust voor zowel Mig- als Tig-lassen. Een robot is op een rail gepositioneerd die in samenwerking met de opspantafels voor een zeer groot effectief bereik zorgt. De andere twee lasrobots hebben een vaste opstelling met een geïntegreerde lasbron. Ook hier zijn de dubbele opspantafels voorzien van manipulatoren. De afmetingen van de tafels zijn 3000x1000mm.

Ontwerpen mallen

Om met een robot te kunnen lassen heb je goede lasmallen nodig. Heurkens & van Veluw ontwikkeld zelf lasmallen.
Bij het ontwikkelen wordt rekening gehouden met eisen van het product, het lasproces en het be- en ontladen van producten in de mal. Er wordt gekeken of in het product pen- gat verbindingen toegevoegd kunnen worden.
Dit verhoogt de maatnauwkeurigheid en vereenvoudigt het positioneren van het product in de mal.

Offline programmeren

Nadat de lasmal in 3D getekend is heeft Heurkens & van Veluw de mogelijkheid om het product offline te programmeren. Het voordeel hiervan is dat er makkelijk en snel programma’s gemaakt en gewijzigd kunnen worden. De robot hoeft hiervoor niet stil te staan. Verder beschikt de robot over een zoekfunctie. Voor het lassen wordt het product gedetecteerd zodat de las altijd op de juiste positie wordt gelast.

Waarom robotlassen?

Robotlassen biedt diverse interessante voordelen:

  • Hoge constante kwaliteit van het laswerk;
  • Reproduceerbaar eindproduct;
  • Korte omsteltijden en een snelle opstart;
  • Toepasbaar bij lage repeterende aantallen.

« Terug

Scroll naar boven