« Terug

Heurkens & Van Veluw investeert in ARKU richtmachine

02 sep

Heurkens & van Veluw streeft naar hoge kwaliteit en efficiëntie. Daarom investeren wij regelmatig in nieuwe technieken. Vanaf begin juli is er binnen Heurkens & van Veluw een ARKU richtmachine gekomen.

Minimale vervorming metalen platen na bewerking

De Arku richtmachine met afmeting 3500x1800x1900 (lxbxh), heeft 21 rollen van 50 mm en weegt maar liefst 7000kg. De machine verwerkt plaatdiktes van 1 tot 8 mm met een maximale doorgangsbreedte van 750mm en een snelheid tot 20 meter per minuut.

Als platen alleen vlak worden gemaakt kunnen die in de navolgprocessen nog sterk vervormen door de spanning en dat kost tijd. Met een richtmachine is dit niet het geval. Bovendien laten gerichte plaatdelen zich veel makkelijker kanten en lassen. Vlakke platen zonder spanning verhogen de stabiliteit van de navolgprocessen. Daardoor wordt ook de kwaliteit van het eindproduct verhoogd en wordt veel tijd bespaard, ook in de vervolgprocessen.


Voordelen van de ARKU richtmachine

De ARKU richtmachine biedt de volgende voordelen:

  • Richtmachine is geschikt om laser gesneden producten te richten met een plaatdikte tussen de 1 en 8 mm
  • Het machinaal richten levert een constante kwaliteit
  • Machine is eenvoudig te reinigen, waardoor er makkelijk verschillende soorten metalen verwerkt kunnen worden
  • De machine biedt goede veiligheid. Als er buitensporig materiaal in de machine terechtkomt stopt de machine automatisch en wordt het materiaal er uitgehaald.
  • De tijdbesparing ten opzichte van handmatig richten is enorm

Resultaten richtmachine

Voor het richten:

Na het richten:

Conclusie: met deze machine zijn wij in staat om onze klanten betere producten te leveren tegen een scherpere prijs. Deze investering past dan ook perfect in onze bedrijfsfilosofie

Vraag het onze specialist

Wilt u meer informatie over de uitgebreide bewerkingsmogelijkheden van deze machine of onze diensten op het gebied van toelevering van RVS metaalbewerking en plaatbewerking? Neem dan contact met ons op, we vertellen u graag meer. Bekijk ook ons blog voor het laatste nieuws over onze bedrijf en de branche.

« Terug

Scroll naar boven