Waarom neemt Dumaco Heurkens & van Veluw over?

Heurkens_Thema3_Blog1Foto1.jpg26 aug

Een overname is altijd spannend, maar het biedt ook kansen. Zeker in ons geval. Enerzijds omdat Dumaco meer dan 1.000 klanten heeft en anderzijds omdat we ons verder kunnen ontwikkelen. “Dankzij de buy and build strategy heeft Dumaco inmiddels 7 productlocaties met ieder hun eigen expertise. We vormen nu één groot platform binnen de plaatbewerking en kunnen van elkaars vruchten plukken”, aldus Jorg Blankers, plant manager van Heurkens & van Veluw.

Wat is Dumaco voor bedrijf?

Dumaco is een relatief jong bedrijf en wordt geleid door CEO Tom Sanders. In 2017 heeft het bedrijf 3 Nederlandse metaalbedrijven samengevoegd: Kampen, Montfoort en ’s-Gravenpolder. Niet veel later kwamen daar Varsseveld, Woerden, Oss (Heurkens & van Veluw) en Hardinxveld-Giessendam bij.

Meer weten over Dumaco? ▸

“Voorheen was de plaatbewerkingsmarkt versnipperd. Niet ieder plaatbewerkingsbedrijf is in dezelfde werkzaamheden gespecialiseerd. Het ene bedrijf richt zich op frezen en buigen en het andere weer op lassen of poedercoating. Hierdoor moesten klanten steeds bij verschillende bedrijven aankloppen om hun eindproduct te kunnen maken. Dumaco kan met haar mogelijkheden de klanten een totaaloplossing bieden”, aldus Tom Sanders.

“Het uitgangspunt van Dumaco is om een platform te zijn voor onze klanten op gebied van kennis en kunde. Voor iedere plaatbewerkingsvraag kunnen ze bij ons terecht. En dankzij de geografische spreiding zit er altijd een locatie van Dumaco in de buurt.”

Wat voegt Heurkens & van Veluw toe aan Dumaco?

“Dumaco heeft Heurkens & van Veluw om meerdere redenen overgenomen. Allereerst vanwege de kennis, kunde en expertise. Het bedrijf is gespecialiseerd in RVS en complexere projecten. Ze zijn in staat om klanten oplossingen op maat te bieden. Daarbij is de managementmethodiek, de QRM-filosofie, zeer interessant. Dankzij de cellenstructuur is er continu overzicht over het verloop van projecten en wordt alles goed geregeld. Inmiddels heeft onze locatie ReviconBarosta in Woerden, vergelijkbaar met Heurkens & van Veluw, deze werkwijze ook geïmplementeerd. De ligging is eveneens een positieve bijkomstigheid. Nu hebben we in het zuiden van Nederland ook een locatie”, aldus Tom.

Jorg: “We zijn zeer tevreden over de overname. Het verloopt soepel. Zowel onder het personeel als onder de klanten en leveranciers. We draaien goed en tot op heden verloopt de samenwerking en integratie binnen de Dumaco Groep naar tevredenheid.”

Meer weten over Dumaco? ▸

« Terug

Scroll naar boven