“Wij willen een plaatbewerkingsplatform zijn voor onze klanten”

Heurkens_Thema3_Blog4Foto1.jpg18 nov

Tom Sanders, CEO van de Dumaco Groep, staat aan het hoofd van 7 plaatbewerkingsbedrijven, waaronder Heurkens & van Veluw. In dit interview vertelt hij over de overname van Heurkens & van Veluw, de toekomstvisie, de duurzame werkwijze en de grote familie die ze met elkaar vormen.

Overname Heurkens & van Veluw

“Heurkens & van Veluw is een aanwinst voor de Dumaco Groep. De managementmethodiek met de QRM-filosofie, de technische mogelijkheden en de ligging zorgen ervoor dat we onze klanten nu nog meer te bieden hebben. Ze kunnen bij Heurkens & van Veluw onder andere terecht voor RVS plaatbewerking en complexere, maatwerkprojecten”, aldus Sanders.

“Vooral de cellenstructuur van de QRM-filosofie is zeer inspirerend. Tot nu toe hadden we voornamelijk vestigingen met serieproductie. Niet voor iedere klantvraag is dit ideaal, zeker niet als het maatwerk betreft of een eenmalig project. Dankzij de cellenstructuur kunnen we sneller projecten oppakken en realiseren. Een aantal andere locaties zijn dit nu ook aan het implementeren.” 

Meer weten over Dumaco? ▸

Een totaaloplossing voor klanten

De overname van Heurkens & van Veluw zal zeker niet de laatste zijn. De Dumaco Groep is voornemens te blijven groeien. Maar niet om het groeien zelf. Bedrijven die worden overgenomen moeten wel iets toevoegen, zowel qua technische mogelijkheden als op geografisch gebied. Het uiteindelijke doel is om een sterk plaatbewerkingsplatform te zijn waarin kennis en kunde van de verschillende locaties wordt gedeeld, om zo een totaaloplossing te kunnen bieden aan klanten. “We hebben de krachten gebundeld en worden zo alleen maar sterker en beter in ons vakgebied”, aldus Tom Sanders.

Cradle to Cradle

“Met de Dumaco Groep leveren we ook een bijdrage aan de circulaire economie. De wereld verandert en de plaatbewerkingsindustrie mag niet achterblijven, sterker nog, we willen voorop lopen. We blijven voortdurend zoeken naar mogelijkheden om grondstof- en energieverbruik en afval te reduceren. Zo werken we eraan om Cradle to Cradle te produceren. Dit doen we door al in de ontwerpfase betrokken te zijn bij de materiaalkeuze, constructie, productiemethode en uiteindelijk de recycling.”

Een grote familie

Het menselijke aspect is voor de Dumaco Groep eveneens zeer belangrijk. “We vormen één grote familie en ontvangen nieuwe leden met open armen”, aldus Tom Sanders. “We doen er alles aan dat het personeel zich comfortabel voelt bij overnames. Heurkens & van Veluw bestaat bijvoorbeeld al heel lang en sommige mensen werken er al 20 jaar. Zij zijn trots op wat ze hebben opgebouwd. Het is voor de Dumaco Groep van belang dat zij die trots meenemen. Met hun jarenlange ervaring en opgebouwde kennis zijn ze van grote toegevoegde waarde voor de Dumaco Groep.”

Meer weten over Dumaco? ▸

« Terug

Scroll naar boven