BLOG

Categorie 5S

Categorie Certificering

Categorie Digitale HVV

Categorie Kernactiviteiten

Categorie Kwaliteit

Categorie Medewerkers

Categorie Nieuwe investeringen

Categorie Opleidingen

Categorie Projecten

Categorie QRM


Laatste blogs


archief

Online offerte?

Prijzen voor uw plaatwerkdelen binnen 5 minuten!
Met onze automatische calculatie module.

Wij bellen u terug

Informatie of een offerte?
Wij bellen u terug.

Blog

Project: 3D kunstwerk ‘De Doos’

Als specialist in metaalbewerking krijgt Heurkens & van Veluw te maken met uitdagende en bijzondere projecten. Eén opvallend voorbeeld daarvan zijn de prachtige kunstwerken van Jeroen Henneman. Voor de beeldententoonstelling ArtZuid maakten we het driedimensionale kunstwerk ‘De Doos’. Hier lees je meer over het kunstwerk en de gebruikte technieken.

Techniek achter de kunst

‘De Doos’ is een kunstwerk en een representatie van een kartonnen doos. Het geheel is gemaakt van staal met afmetingen van 400 x 25 x 550 cm. Hoewel het een driedimensionale indruk geeft, is het kunstwerk in werkelijkheid tweedimensionaal. We hebben gekozen voor een stevige constructie, die tegen wind en regen kan.

 

Tentoonstelling ArtZuid

‘De Doos’ is onderdeel van ArtZuid, een tweejaarlijkse tentoonstelling van beelden in Amsterdam. Voor deze tentoonstelling hebben we twee kunstwerken gemaakt die zijn ontworpen door Jeroen Henneman. Het andere kunstwerk heet ‘Multiply’. Dit is een driedimensionaal kruis. Beide kunstwerken waren te bewonderen van 19 mei t/m 17 september 2017 op de kunstbeurs ArtZuid in Amsterdam. Het kunstwerk is inmiddels te vinden aan de Boelelaan in Amsterdam.

Meer projecten bekijken?

Naast kunstwerken als ‘Multiply’ en ‘De Doos’ heeft Heurkens & van Veluw nog enkele andere kunstwerken gemaakt voor kunstenaar Jeroen Henneman. Bent u benieuwd naar meer van deze projecten? Neem dan eens een kijkje bij onze projecten!


Medewerker aan het woord: Robert Kremzer

Bij Heurkens & Van Veluw zetten we graag de medewerkers in de schijnwerpers die zorgen dat alles binnen ons bedrijf op rolletjes loopt. Maak kennis met Robert Kremzer uit Polen. Hij is al 11 jaar lasser in onze fabriek.

Al 12 jaar in Nederland

Ik ben Robert Kremzer, 32 jaar en ik werk nu ongeveer 11 jaar bij Heurkens & van Veluw. Ik kom uit Polen, maar woon nu al 12 jaar in Nederland. Samen met mijn vrouw en twee kinderen woon ik in Berghem. Zes weken geleden ben ik ook nog vader geworden van een dochter. Ik werk als lasser in de fabriek bij Heurkens & van Veluw. Via een uitzendbureau ben ik hier terechtgekomen en ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik vind het erg leuk om samen te werken met mijn collega’s en mij steeds verder te ontwikkelen.

Opleiding tot automonteur en lasser

In Polen heb ik de opleiding tot automonteur gevolgd en daarna heb ik nog een lascursus MIG gedaan. Toen ik naar Nederland kwam heb ik nog een TIG lascursus gedaan. Dit heeft bijgedragen aan mijn baan bij Heurkens & van Veluw.

Veel geleerd bij Heurkens & van Veluw

Ik heb heel veel geleerd en ik leer nog bij steeds met mijn baan bij Heurkens & van Veluw. Ik weet nu hoe je tekeningen moet lezen en ik leer ook erg veel van mijn collega’s. Door veel en goed te communiceren met mijn collega’s heb ik veel van de Nederlandse taal en cultuur geleerd. Iedereen is heel erg open en ik krijg goede hulp.

Staatsexamen Nederlands

Omdat ik het belangrijk vind om het Nederlands goed te beheersen heb ik in maart een staatsexamen NT2 afgelegd. Hiervoor heb ik veel support gehad van Heurkens & van Veluw. Ze hebben mij ook gesponsord.

In de toekomst wil ik mij zeker nog verder ontwikkelen, maar voor nu heb ik het ook erg druk met mijn gezin thuis.

Meer weten over Heurkens & Van Veluw? Lees dan meer over ons bedrijf, volg ons op LinkedIn of lees meer artikelen over onze medewerkers en project op ons blog.


Project: metalen portret Christoffel van Brants

Een portret van metaal? Die uitdaging gaan we bij Heurkens & van Veluw graag aan! In dit project werkten we weer samen met kunstenaar Jeroen Henneman. Hij ontwierp een staand portret van de Lutherse koopman Christoffel van Brants (1664-1732). Aan ons de schone taak om het metalen portret te digitaliseren en produceren.
 
 

Een metalen portret van wie?

Christoffel van Brants ondersteunde de tsaar Peter de Grote bij zijn strijd om de vestiging van een verenigd Rusland. Op 17 augustus 1717 werd Van Brants door de tsaar verheven in de erfelijke Russische adelstand. Tweede dagen later werd hij benoemd tot resident van de tsaar en ambassadeur van Amsterdam. Ter herinnering werd dit kunstwerk werd op 19 augustus 2017, precies 300 jaar later, onthuld.
 

Van schilderij tot metalen portret

Kunstenaar Jeroen Henneman ontwierp het portret op basis van het bestaande schilderij van Van Brants. Henneman maakte eerst een portret van hout. Dit hebben we bij Heurkens & van Veluw gedigitaliseerd en vervolgens geproduceerd.


Technieken & materialen

Het kunstwerk is gemaakt uit een RVS-304 plaatwerk van 10 mm dik. Het is opgebouwd uit vier verschillende lagen. Hierdoor ontstaat er een prachtig schaduw effect, waarmee Henneman een gevoel van diepte creëert en een derde dimensie toevoegt. Het kunstwerk staat op een sokkel van RVS, met een afwerking van keramisch stralen.

Bekijk het kunstwerk met eigen ogen in het Van Brants Rus hofje te Amsterdam.
 

Meer weten over metaalbewerking?

Uitdagende projecten als deze laten zien wat wij u kunnen bieden op het gebied van metaalbewerking. Meer weten over de projecten of diensten van Heurkens & van Veluw? Neem dan vrijblijvend contact op. We vertellen u graag meer. Neem ook een kijkje op ons blog voor meer interessante projecten en de laatste ontwikkelingen in de metaalindustrie.